logo
Captcha

HOCKEY MOT KREFT

Det hele startet som et lite, vågalt, -og kanskje ikke så rent lite dumt- stunt.

Lysten til å sykle Trondheim – Oslo har vært der noen år. Men har bestandig vært sett på som noe uoppnåelig. Ideen ble uansett luftet ovenfor en gruppe RIHK-spillere, og flere av dem ville være med. En natt på jobb slo ideen meg, om at vi kunne gjøre noe litt ekstra med den turen. Hva med å prøve å gjøre noe for dem som ikke har det så bra? Jeg har jo sett innslag fra diverse NHL-klubber som besøker ulike barneavdelinger på sykehus. Og dette burde det jo være mulig å få til på en måte i Norge også… Små bidrag fra idrettspersoner kan lyse opp tilværelsen til små barn som av en eller annen grunn ikke har anledning til å leve det livet som små barn skal gjøre. Det å leke ute og utforske verden er for noen et vagt minne, mens det for andre er en helt ukjent sak. Den natten ble skjelettet til Hockey Mot Kreft skapt.

Vi ville utfordre personer og bedrifter til å sponse oss med noen kroner hver, slik at vi kanskje kunne donere noen 1000-lapper til Støtteforeningen for Kreftsyke Barn. For det gjelder ikke bare de syke barna. Men hele familier og vennekretsen deres. Det å kunne gi dem et lyspunkt i hverdagen. Gi dem noe annet å tenke på. Og kanskje la både barna og de pårørende få en mulighet til å glemme sorg, bekymringer og smerte for en stund. Gjennom en aksjon på Facebook ble dette brått mye større enn jeg hadde drømt om. Det aller første tegnet var at mange privatpersoner ville gi oss noen kroner hver, for hver person som fullførte den store Styrkeprøven. Så kom RBK på banen og donerte 10.000 til saken. Da begynte jeg å se konturene av noe som virkelig kunne bli en stor greie. Og mulighetene for å samle inn 100.000 ble fort realistisk.

Vår målsetning er å skape Magiske Øyeblikk for syke barn og pårørende. Det vil si sekunder, minutter og kanskje timer, hvor de sammen kan glemme sykdommen og oppleve ting som bringer glede og godt humør. Vi er veldig takknemlig for at du vil spille på lag med oss i vår søken etter å skape magi.

 

Disse Magiske Øyeblikkene, er Verdens Beste Medisin.

Hjertelig Hilsen

Rune S. Jonsdal
Daglig Leder og Styreleder  Hockey Mot Kreft